vrijdag 6 december 2019

Schatkamer


Het diep gelovige echtpaar Anton en Hilda Noort begonnen in 1974 de christelijke/interkerkelijke boekhandel ”Bijbelhuis De Schatkamer” aan de Schutterstraat nr. 28 (hoek Maredijk) in Leiden. In 1976 verhuisde de winkel naar de Herengracht nr. 29.  De heer Noort was een groot liefhebber van poëzie, met name van het werk van Nel Benschop.

In 1995 nam het echtpaar na 21 jaar afscheid en droeg hun werk over “aan jongere schouders” (zoals zij het formuleerden). De winkel werd daarna bemand door vrijwilligers, onder wie Nelly van der Zon en Magda en Bert Meije uit Leiderdorp. De zaak ging deel uitmaken van de groep zogenaamde Fakkelwinkels. De bedoeling was om door middel van de verkoop van christelijke boeken een bijdrage te leveren aan het uitdragen van het evangelie. Er waren naast boeken ook allerlei hebbedingetjes verkrijgbaar, zoals sleutelhangers voorzien van het Ichthus-teken. In 2008 werd de zaak, inmiddels opererend onder de naam De Fakkel, gesloten. Op de achterkant van het afgebeelde stempel staat “God is getrouw”.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gijselaar

Waar in een familiebedrijf junior meestal senior opvolgt, was dat bij de boekhandelaren Gijselaar in Amsterdam niet het geval. De boekhandel...