woensdag 16 oktober 2019

Huibers



Gecorrigeerde versie (met dank aan mevr. Hanneke van Noort, de kleindochter van de weduwe Huibers)



In 1914 opende J.A. Huibers aan de Haarlemmerstraat nr. 36 een “magazijn” met katholieke religieuze en luxe artikelen, tevens schrijf- en schoolbehoeften en natuurlijk ook religieuze lectuur. Al in 1919 – toen de oprichter op 47-jarige leeftijd overleed – was de zaak verhuisd naar Haarlemmerstraat nr. 123 tegenover de Hartebrugkerk. Tussen 1973 en 1986 zat de ingang aan de Stille Mare nr. 3. In mijn herinnering (daterend uit de jaren ’60) was de etalage vooral gevuld met schilderijen, kruisbeelden, en wijwaterbakjes, maar bijbels en missalen ontbraken niet.

Na het overlijden van haar man zette de weduwe Mevr. Huibers-Sciaroni de zaak manmoedig voort. Tegenslagen bleven haar niet bespaard. Op 13 mei 1940 sneuvelde haar zoon Petrus J. Huibers in Alblasserdam. In 1944 ging de zaak over in handen van de schoonzoon van Mevr. Huibers, de heer Ad C. van Noort, die de zaak meer dan 40 jaar voortzette. In 1986, na het overlijden van de heer Van Noort, werd de opheffingsuitverkoop gehouden.

Op de foto vaandrig Petrus Huibers in uniform.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

H.A.E.N.

Dit stempel laat zien dat ooit op de Plantage Middenweg nr. 42 in Amsterdam boekhandel/leesbibliotheek H.A.E.N. gezeten heeft. Ik heb er gee...