zaterdag 6 juni 2020

Hoonhoud


H. Hoonhoud richtte op 1 juni 1933 aan de Laan van Meerdervoort nr. 282a, hoek Wattstraat, in Den Haag een boekhandel op van gereformeerde signatuur. In verband met de vele scholen in de omgeving was de verkoop van schoolboeken ook een belangrijke inkomstenbron. Rond 1938 werd de winkel verplaatst naar de Laan van Meerdervoort nr. 286. De verzendafdeling haalde veel intekenaren binnen op de grote Winkler Prins encyclopedie. Hoonhoud viel verschillende keren in de prijzen bij de etalagewedstrijden gedurende de boekenweek. Vanaf 1966 tot 1981 was de zaak gevestigd op de Laan van Meerdervoort nr. 213, hoek Archimedesstraat.  

Een bevriende klant liet mij naar aanleiding van het bovenstaande weten, dat hij zo'n 60 jaar geleden regelmatig bij Hoonhoud in de winkel kwam. De heer Hoonhoud informeerde dan vaak op een plechtige manier of de klant er bezwaar tegen had dat hij een etiketje in het boek plakte.

1 opmerking:

  1. In het boek Geschiedenis van Europa ( H.Pirenne) vind ik een labeltje van deze boekhandel.

    BeantwoordenVerwijderen

Duys

“Bosman’s Boekhandel” in de Ruysdaelstraat nr. 11 in Amsterdam (opgericht in 1924 door Joh. C. Bosman) werd in de jaren ’60 overgenomen door...